Vejledning til forældre og ryttere før, under og efter elevkonkurrencen

 

Hvad tid skal du komme?

Mød 1 time før ridestart, så du kan nå at hente hesten på fold, gøre den klar og varme op. Vær opmærksom på om den allerede er i brug før din start. Hvis hesten er i brug før din egen start, så husk at tjekke, om udstyret sidder som det skal, når du overtager den. Husk at medbringe en hjælper, hvis du ikke selv kan sadle op.

Vær opmærksom på, at hesten kan risikere at skulle ride mange klasser og det er derfor vigtigt at tage hensyn til dette, og ikke at ride den for længe og lade den slappe af mellem starterne. Er du ikke den første der skal ride hesten, må du varme op i 10 min., hvis der er tale om et skridt/trav program. Hvis du skal ride et program med galop eller springe må du varme op i ca. 15 min. Som opvarmning til springkonkurrencer er det tilladt at tage 1 lille opvarmningsspring.

Hvis der er mere end ½ time til hesten skal bruges igen, sadles den af og sættes på sin jordfold/boks - udstyret hænges på dets sædvanlige plads i sadelrummet.

 

Klargøring af hesten

Enten er det første rytter på banen, der gør hesten klar, ellers aftaler du med de andre, der skal ride på hesten, at I gør det i fællesskab. Du kan se på startlisten, om der er andre, der også skal starte på hesten.

Hesten strigles godt, hovene renses, udstyret kommer på (præcis som når du rider normalt).

Ved dressurkonkurrencer flettes hestens man eller der laves rosenknopper, så dommeren kan se halsen på hesten. Ved springkonkurrencer anbefaler vi også, at I fletter hestens man.

Hesten bruger sin egen sadel og hovedtøj og gerne et hvidt underlag eller et underlag, der matcher temaet for konkurrencen (fx når det er halloween og fastelavn). Hvis du ikke selv har et sådan underlag, kan det være en af de andre, der skal starte på samme hest har (tjek programmet). Det er dog ikke et krav til elevkonkurrencerne, at man har et hvidt underlag eller et underlag, der matcher temaet for konkurrencen.

 

Din egen påklædning

Du skal selvfølgelig have ridehjelm på

Nyvaskede/pudsede ridestøvler, gummistøvler el. korte støvler + leggins

Rene ridebukser (hvide hvis du har, men det er ikke et krav)

Ridejakke eller en trøje (sort/mørkeblå hvis du har)

Evt. hvide ridehandsker (dette er ikke et krav, men vi anbefaler, at du har ridehandsker på)

Langt hår skal være opsat/samlet

Sikkerhedsvest må gerne anvendes, men er kun et krav til springkonkurrencer.

og sidst, men ikke mindst - et stort smil :)


Programmerne

Programmerne til vores elevkonkurrencer i dressur finder du her

Til konkurrencer i spring, vil der være en bestemt bane, du skal springe. Før hver klasse starter, vil der være mulighed for at "gå bane", som betyder, at du kan komme ind og se rækkefølgen på springene, så du kan forberede dit ridt.


Når jeg har redet

Du skal ikke begynde at sadle af, før du er helt sikker på, at hesten ikke skal bruges igen.

Hvis der er mere end 30 min. til, at hesten skal bruges igen eller den er færdig med at gå for i dag, skal du skridte hesten af (ca. 10 min.), sadle den af, sørge for udstyret kommer tilbage på dets plads samt sætte hesten ud på fold.

Hvis hesten skal bruges igen, og der er mindre end 30 min. til dens næste start, giver du hesten videre til næste rytter.

 

Kiosken

Kiosken har som udgangspunkt åbent til vores elevkonkurrencer. Åbningstider og menu meldes ud til hver enkelt konkurrence/arrangement.

Der kan betales med kontanter og mobilepay i kiosken. Det er muligt, at indsætte et beløb på forhånd/i starten af dagen, fx 100 kr., som noteres i vores kioskbog. Dermed kan der bruges af beløbet dagen igennem. Et evt. restbeløb gemmes til kommende arrangementer.