Ridning - spørgsmål & svar

04-10-2023

Her kan du få mere viden om, hvad det indebærer at gå til ridning

 

 

Hvorfor gå til ridning?

Ridning er godt for mange ting: Det styrker balancen, muskulaturen, motorikken, koncentrationsevnen og tålmodigheden. Ridning lærer barnet at tage ansvar og drage omsorg. Modsat hvad mange tror, er ridning en meget social fritidsaktivitet. Hos Skovlundegård Rideklub handler det at gå til ridning ikke kun om selve ridetimen. Der er en masse arrangementer i løbet af året, og børnene får i høj grad lov til at være med i de daglige pligter på gården, hvis de ønsker det og på det niveau de kan. På den måde knytter børnene venskaber på tværs af alder og ikke mindst niveau, hvilket giver dem gode sociale kompetencer og styrker deres velvære.

Du kan læse om flere gode grunde til at gå til ridning her.

Hvem kan gå til ridning?

Hos Skovlundegård Rideklub har vi hold til alle aldre, fra miniput hold for de 2-6 årige til voksen hold. Vi har hold på alle niveauer samt ponyer og heste i alle størrelser, så der er også et hold og en pony/hest for dig/dit barn.

Du kan læse mere om vores hold her.

Hvem skal jeg kontakte, hvis jeg/mit barn vil prøve at gå til ridning?

Det er muligt at få en prøvetime, for at se om ridning er noget for dig/dit barn. En prøvetime koster 100 kr., som modregnes i den første månedlige betaling, såfremt du/dit barn efterfølgende starter til ridning.

Hvis du ønsker at få en prøvetime, kan du kontakte rideskolen på sgr.elevskole@gmail.com

Hvordan foregår en ridetime?

Du skal komme 30 min. før din ridetime, da din pony skal hentes, strigles og sadles op. Er det første gang du er her på Skovlundegård, bliver du mødt af en hjælper, som vil vise dig hvor din pony og tingene er, samt hjælpe dig med at gøre din pony klar.

Selve ridetimen tager 45 min. og den starter altid med, at pony og rytter skal "varme op". Opvarmningen foregår i skridt i de første ca. 10 min. De sidste ca. 10 min. foregår ligeledes i skridt, så ponyen kan køle ned igen. Undervisningen er meget varieret og kan indeholde alt fra alm. grundridning/dressur til spring og ponygames. Vi rider også ture på vores eget område, hvor vi har en god lang markvej.

Der er hjælpere til alle vores hold, som står klar til at hjælpe med op- og afsadling samt under ridetimen. 

Når ridetimen er slut, skal din pony sadles af, strigles og sættes tilbage på fold/i boks, hvis ikke den skal bruges på det efterfølgende hold.

Hvilket udstyr skal jeg/mit barn have på?

Udstyr til prøvetime/ de første undervisningsgange: Hvis du ikke allerede har ridetøj eller kan låne af en ven, så anbefaler vi tætsiddende bukser i behageligt stof, helst uden syninger på indersiden. Vi anbefaler, at du har gummistøvler uden snørrer på til prøvetimen og ikke kondisko. Det vigtigste er, at der er en hæl på skoen, så du ikke glider rundt i bøjlerne.

Du kan låne ridehjelm og sikkerhedsvest af os.

Når du har gået noget tid skal du købe din egen ridehjelm og sikkerhedsvest. Udover hjelm og ridebukser skal du være iført lange ridestøvler el. korte ridestøvler (jordphurs) med leggins. Der må ikke rides i korte ridestøver uden leggins. Vi anbefaler, at børn rider med sikkerhedsvest hver gang de rider, men det er kun et krav ved springning og turridning.

Hvad koster det, at gå til ridning?

Miniput holdet for de 2-6 årige koster 100 kr. pr. gang og der meldes til fra gang til gang. Du kan læse mere om holdet her.

De øvrige rideskolehold koster 400 kr pr. måned.

For de mere rutinerede ryttere er det muligt at tilkøbe part, hvor du/dit barn får 1-2 ekstra ridedage om ugen, hvor du/barnet rider selv. Parter skal modtage privatundervisning minimum en gang hver 14. dag og der er flere private undervisere tilknyttet Skovlundegård. Du kan læse mere om de forskellige parttyper nederst på holdsiden.

Med undtagelse af miniputholdet skal alle, der rider på Skovlundegård, være medlem af Skovlundegård Rideklub. Medlemskabet koster 350 kr. om året for juniorer (u. 18 år) og 475 kr. for voksne.

Kan jeg få tilskud til mit barns ridning?

BROEN har som formål at støtte socialt udsatte børn og unge med kontingenter og udstyr til deres fritidsaktiviteter.

Her kan du kan læse mere om BROEN Guldborgsund og BROEN Lolland

Hvad kræver det af mig som forælder, når mit barn går til ridning?

Vi forventer ikke, at du fra starten af ved alt om håndtering af heste, opsadling mm., men vi forventer, at du viser interesse og spørger ind til tingene, så du med tiden kan hjælpe dit barn. Tag fat i underviser, en hjælper eller nogle af de andre forældre eller daglige brugere af stedet, hvis der er noget du er i tvivl om - du skal hellere spørge en gang for meget, end en gang for lidt.

Vi forventer ligeledes, at du bakker op om dit barn fritidsinteresse, holder dig orienteret på vores platforme og er med på Skovlundegård, når dit barn er til ridning, indtil dit barn er gammelt nok, til at klare tingene selv. Da Skovlundegård Rideklub er en frivillig forening forventer vi ligeledes, at du som forælder byder ind, når vi har brug for hjælp og er aktivt deltagende i vores arrangementer.

Rideklubben er en frivillig forening, udelukkende drevet af frivillige kræfter, der lægger deres fritid i at give medlemmerne en klub de kan samles i. Har du noget du kan bidrage med eller ønsker at være frivillig, så tag endelig kontakt til bestyrelsen.